به گزارش قدس خراسان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در خصوص بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرحله استانی گفت: بیش از ۱۰۰۰نفر از مخاطبان خراسان رضوی در سایت جشنواره قصهگویی ثبتنام کردهاند. از این تعداد حدود ۴۰۰ اثر در بخش حضوری جشنواره پذیرفته شده است و ثبتنام در بخش غیرحضوری همچنان ادامه دارد از۴۰۰ اثر دریافتی نیز ۷۶ اثر جهت اجرا انتخاب شدهاند که این آثار در روزهای پنجم و ششم دی ماه به روی صحنه خواهند رفت ضمن اینکه در بخش غیرحضوری ثبتنام تا ششم دی ماه ادامه دارد و آثار در این بخش در رشتههای مختلف پذیرش میشوند.
محمدمهدی حسینپور همچنین در توضیح بخش های مختلف جشنواره بیست و ششم قصه گویی نیز اظهار کرد: در بخشهای حضوری رشتههای قصهگویی کلاسیک، مدرن، آیینی، سنتی، علمی-دینی، منظوم، پیشرفت و قهرمانان، مینیمال و بخش ویژه غزه و مقاومت را خواهیم داشت و در بخشهای غیرحضوری نیز رشتههایی مانند قصهگویی محیطی، قصهگویی نود ثانیهای، پادکست و مقاله وجود دارد.
*از کودک تا بزرگسال در بین قصه گوها
وی با اشاره به تنوع حضور قصه گویان در جشنواره امسال ادامه داد: در جشنواره امسال از کودک ۷ ساله تا مادربزرگ ۷۵ ساله حضور دارند و می شود گفت از همه سنین قصه گو خواهیم داشت که در مرحله پایانی و اجرایی حاضر خواهند بود.در جشنواره بیست و ششم مرحله استانی ۷۰ درصد از قصهگویان ما خانم هستند و ۳۰ درصد را آقایان تشکیل میدهند که در محدوده سنی بزرگسال ۴۱ نفر، نوجوان ۲۷ و کودک ۸ هستند..
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی گفت: در مجموع ۳۳ نفر از بین ۷۶ قصهگو پس از داوری در مرحله استانی، انتخاب خواهند شد تا در مرحله کشوری که بهمن ماه برگزار می شود با برترین قصه گوهای کشور رقابت نمایند.
حسینپور ادامه داد: یکی از بخش های قابل توجه در مرحله استانی تقدیر از ۳ چهره ماندگار قصهگویی خراسان رضوی خواهد بود که با اهدای تندیس ویژه از این چهره های ماندگار قصهگویی خراسان رضوی تقدیر خواهد شد ضمن اینکه برای برگزیدگان جشنواره مبلغ ۱۰ میلیون ریال بهعنوان جایزه در نظر گرفته شده است. البته این مبلغ ممکن است برای بخشهای مختلف و بر اساس نتایج داوری تغییر کند.
وی افزود: برای اعضای نوجوان کانون نیز برنامههای جانبی مانند نشستهای تخصصی قصهگویی برگزار خواهد شد. همچنین در فضای افتتاحیه و اختتامیه جشنواره، بخشهایی همچون عروسک گردانی پیشبینی شده است.
*نقش مهم قصه در تربیت کودکان
حسین پور عنوان کرد: جشنواره قصهگویی با هدف احیای سنتهای قصهگویی و انتقال پیامهای فرهنگی و آموزشی به مخاطبان ایجاد شده است. در گذشته به ویژه در خانوادههای ایرانی، قصهگویی نقشی پررنگ در تربیت کودکان داشت.
تمام تلاش ما این است تا این سنت ارزشمند را دوباره زنده کنیم و اهمیت آن را به خانوادهها یادآوری کنیم. امید است که این جشنواره زمینهساز احیای بیشتر این سنت و گسترش فرهنگ قصهگویی در جامعه باشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در خصوص اطلاعرسانی و حضور عموم مردم در جشنواره گفت: بیست و ششمین دوره مسابقات قصه گویی در مرحله استانی پنجم و ششم دی ماه در مشهد برگزار می شود که برنامه اجراهای برگزیدگان و اطلاعرسانیهای لازم از طریق سایت کانون پرورش فکری استان و کانالهای رسمی اطلاعرسانی خواهد شد. عموم مردم میتوانند در این جشنواره حضور پیدا کنند و از هر قصهگویی که به موضوعات مورد علاقه شان نزدیک است، استفاده کنند.
*۸۰ میلیون تومان در ماه بودجه یک استان!
وی با اشاره به جایگاه خاص افسانه ها در بین مردم خراسان گفت: افسانه ها در فرهنگ خراسان و خراسانی جایگاه خاصی داشته و دارند که در طول تاریخ به آن اشاره شده است به طور مثال در استان حدود ۵ هزار افسانه خراسانی شناسایی شده است که هر کدام از آنها ریشه در فرهنگ و سنت این مردم دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان خراسان رضوی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار عضو فعال در کانون های فعال استان وجود دارد که سنین بین ۶ تا ۱۸ سال دارند که نشان از گستردگی کار دارد با این وجود بودجه جاری اداره کل در تمام استان ۸۰ میلیون تومان در ماه است که واقعا رقم کم و ناچیزی است.
نظر شما